Några andra exempel

#När Täby kommun hade en inspirationskväll om ridning var jag med och talade om de grundläggande förutsättningarna som gäller för ryttaren i skog och mark. Det blev en hel del frågor om skyltning. Inte helt lätt att svara på  när ansvariga myndigheter helt har tappat greppet och ingen vet vad som  gäller.

#Länsstyrelsen i Gävleborgs län hade för något år sedan ett  samrådsmöte för länets kommuner och andra aktörer inom naturvården. Med hjälp av bilder gick jag igenom allemansrätten i praktisk tillämpning, och deltog sedan i den  efterföljande diskussionen.

# Klätterförbundet får ibland kritik för att  flora och fauna kan ta skada av klättrandet, och att markägare kan störas när många ska ta sig fram till klätterplatserna. Det må vara hur som helst med den  saken. Men måna om att utbilda instruktörer, ledare och klättrare om vad allemansrätten innebär är de i alla fall. På Klätterförbundets instruktörsseminarium i Örebro förra året hade jag en halv dags föreläsning om allemansrätten. Det var fjärde gången som jag anlitades av Klätterförbundet.  Det är bara  Hushållningssällskapet i Värmland som jag har besökt lika många gånger i allemansrättsliga ärenden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s