OM INGEMAR AHLSTRÖM

NV årsbok -84

Författarpresentation ur Naturvårdsverkets årsbok 1984.

Samhällsplanerare med mångårig praktisk erfarenhet från idrott, motion, friluftsliv och  cykling. Kanske blivit jurist om man inte hade behövt vara inomhus så mycket. Har ändå  sett till att få igenom lagändringar som gynnar både allemansrätt och cykeltrafik.

Friluftsliv                                                                                                                                                                                  En 3-betygsuppsats i kulturgeografi  1973 Fysisk rekreation i Sollentuna publicerad av Länsstyrelsen  ledde till jobb på Naturvårdsverket 1973 – 1984 med utvecklingsarbete för sport och friluftsliv och ansvar för allemansrätten. Allemansrätten har sedan varit en viktig del i arbetet som konsult med bl.a. löpande uppdrag av Naturvårdsverket under många år.  Ett arbete som innefattat åtskilliga kurser och föreläsningar och en mängd texter och artiklar i ämnet. Tre egna böcker om allemansrätten , med Allt om allemansrätten  som den senaste. Sekreterare och rapportförfattare i Nordiska ministerådets projekt Allemansrätten i Norden och Camping i Norden.   Stipendium från Nordiska ministerrådet  i början av 1980-talet för att studera friluftsplanering i Norge, med erfarenheterna redovisade i Naturvårdsverkets rapport Friluftsliv i Norge. Under många år ledamot i Standardiseringskommissionens kommittéer för skyltning för sport, turism och friluftsliv.

Uppsats 3 betyg Sollentuna
Det var så det började.  Den första  studien av sitt slag  i Sverige om förutsättningarna för motion och friluftsliv i en kommun.

IA Sollentunajournalen 2

Presentation i Sollentunajournalen

Cykel                                                                                                                                                                                   Blev förb….d  en dag på väg till jobbet 1980. Skrev en debattartikel om cyklisternas usla trafikmiljö. Blev kontaktad av ByggInfo som ville ha  min cykelväg till jobbet som ingång till cykelavsnittet i utbildningmaterialet Bygga och planera för trafik.  Det blev inkörsport till engagemang i cykelfrågor. Tjänstledig från Naturvårdsverket för att vara generalsekreterare på Cykelfrämjandet under fyra år på 1980-talet.  Sedan konsult med idéer, projekt, föreläsningar och texter om cykeltrafik.

 En debattartikel i tidningen KorpMotion 1980 blev inkörsporten till cykelengagemang

DN 9/7 1981. Då räckte det att cykla till jobbet för att komma i tidningen. (Jag har bytt ut bockstyret, annars är cykeln densamma. Bra kvalité håller länge)

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s