ALLT OM ALLEMANSRÄTTEN – ett svenskt kulturarv
av Ingemar Ahlström

 

Sälj blad bok

Läs Bibliotekstjänsts utlåtande om boken nedan.

SVERIGES NATURS RECENSION OCH BIBLIOTEKTJÄNSTS UTLÅTANDE

Ur Bibiliotektjänsts recension

Ahlström, Ingemar
Allt om allemansrätten
Häftepos 08120151
Lektör Leif S. Persson
Recension

”I boken ger författaren, tidigare anställd på Naturvårdsverket, en lättillgänglig beskrivning av allemansrättens historiska bakgrund, dess utformning och begränsningar. Boken har en trevlig utformning med vackra bilder och rikligt med faktarutor. Den ger en utmärkt redovisning, med svar på de flesta frågor. Boken är en tillgång för alla som vill veta vad allemansrätten innebär, inklusive de som skall besvara frågor från allmänheten i ämnet. Den har en sådan utformning att den skulle kunna ges till alla som skall vistas i den svenska naturen som ett extra naturskyddsmedel.”

Och så här skrev Sveriges Natur om boken
Allt om Allemansrätten – ett svenskt kulturarv av Ingemar Ahlström (Hilmas Förlag) är en saklig och kunnig och folkbildande bok om något av det bästa vi har, förutsättningen för att hålla vår kärlek till naturen levande genom tillgänglighet och upplevelser. Den bör genast köpas av varje skola, bibliotek och alla som ordnar olika naturaktiviteter. Den ger stöd och tydlighet för alla som vill bevara allemansrätten, ständigt hotad av exploatering av stränder och en tilltagande konkurrens om skog och mark.

2 tankar på “

  1. Ingemar Ahlström Inläggets författare

   Hej Ellen,
   Ursäkta att det dröjt så länge innan du fått svar. Jag är dålig på det här med bloggande och sociala medier. Min blogg har jag bara använt för uppdateringar som rör mitt jobb, i stället för att ändra på hemsidan. Så jag har inte tänkt på att kolla efter kommentarer. Om man klickar på ”Beställ boken här” på första sidan på min webbsida http://www.friluftsplanering.se så kommer det upp e-postformulär till Hilmas forlag. Annars kan du skicka ett mejl till mig med beställning så ordnar jag det.

   Med vänlig hälsning
   Ingemar Ahlström

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s