ARTIKLAR OCH TEXTER

ARTIKLAR
Från min penna kommer något hundratal artiklar inom mina verksamhetsområden för tidningar, tidskrifter, publikationer och böcker. Några exempel är Tidningen Norden, Fritid&Park, Turism&Resor, Teknik&Standard och Utemagasinet. Specilatidningar som Runners Wold, Husvagn&Camping, Tidningen Barn, Motor, Snöskoter, Ridsport och Affärsresenären är andra exempel. Jag har också skrivit om allemansrätten i den Svenska Almanackan ”Lingonalmanackan”.

INFORMATIONSTEXTER
Jag har skrivit informationtexter för för webb och trycksaker för  bl.a. Naturvårdsverket,  Räddningssverket, Fjällsäkerhetsrådet, Vägverket  Riksidrottsförbundet, LRF, Sveriges Turistråd och Nordiska Ministerrådet. Sammanfattningen  av allemansrätten i devisen ”Inte störa – inte förstöra” kom jag på 1983.

AR bär

Jag  skrev  de tidigare texterna om allemansrätten för Naturvårdsverkets webbplats, foldrar  och TV-snuttatna på Anslagstavlan.

RAPPORTER OCH UTREDNINGAR
Under min tid på Naturvårdsverket skrev jag flera av de handböcker och rapporter som ingick i Naturvårdsverkets utvecklingsarbete för sport och  friluftsliv. Rapporterna om planering av vandringsleder, motionsanläggningar, kanotleder och skidbackar för utförsåkning är några exempel. Sedan dess har det blivit flera rapporter, främst inom områdena friluftsliv, allemansrätt och cykeltrafik, bl.a. för Nordiska ministerrådet.

Vattenskidåkare                                                                                                               Jag skrev den svenska texten i Nordiska ministerrådets rapport  Friluftsliv i  Norden.

Uppdateringar och sammanfattningar till höger under KATEGORIER

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s